Houd je van sterke koffie, maar zoek je een iets anders dan
standaard koffie? Dan is de hojicha wellicht wat voor jou. Dit is een Japanse
groene
thee die steeds populairder wordt.
Zo schrijft
redactie24 dat deze groene thee steeds meer aan
populariteit wint. In dit artikel leggen wij je uit wat hojicha precies is.
Wat is hojicha thee?
Zoals gezegd is hojicha dus Japanse groene thee. Hoewel je
door het woord groen zou vermoeden dat de thee daadwerkelijk een groene kleur
heeft, is niets minder waar. Deze thee is namelijk bruin van kleur. Dit is het
gevolg van de theebladeren en stelen die geroosterd worden.
Deze geroosterde thee zorgt dan ook voor bepaalde smaken en
dat is wat de thee steeds populairder maakt. Als je hojicha drinkt, proef je smaken
van noten en rook.
Hoe wordt hojicha thee gedronken?
De thee kan je op meerdere manieren drinken: zowel warm als
koud. Sterker nog, het is iets wat zelfs in toetjes wordt gebruikt. Wat dat
betreft doet het een beetje denken aan matcha.
Waar komt hojicha thee vandaan?
De oorpsprong van de thee wordt gevonden in Japan, in Tokio
om precies te zijn. Daar werd het in de jaren 20 ontwikkeld om theerestjes een
tweede leven te geven. En door dit te roosteren ontstaat er dus een vernieuwde
smaak.
De thee is qua smaak zachter en minder bitter dan andere
theesoorten en sommigen zeggen dat de thee helpt bij ontspanning én dat het de
spijsvertering verbeterd.
Waar kun je hojicha
thee kopen?
De vraag is uiteraard waar je de thee kunt kopen. Als je de zoekterm
invult op Google, krijg je diverse resultaten, zoals bijvoorbeeld Simon Levelt.
Besluit jij dit product te kopen, dan zeggen wij alvast: proost!
Houd ook
onze thee-pagina in de gaten voor nog veel meer leuke thee gerelateerde content.