Houd je van sterke koffie, maar zoek je een iets anders dan standaard koffie? Dan is de hojicha wellicht wat voor jou. Dit is een Japanse groene thee die steeds populairder wordt.
Zo schrijft redactie24 dat deze groene thee steeds meer aan populariteit wint. In dit artikel leggen wij je uit wat hojicha precies is.
Zoals gezegd is hojicha dus Japanse groene thee. Hoewel je door het woord groen zou vermoeden dat de thee daadwerkelijk een groene kleur heeft, is niets minder waar. Deze thee is namelijk bruin van kleur. Dit is het gevolg van de theebladeren en stelen die geroosterd worden.
Deze geroosterde thee zorgt dan ook voor bepaalde smaken en dat is wat de thee steeds populairder maakt. Als je hojicha drinkt, proef je smaken van noten en rook.
De thee kan je op meerdere manieren drinken: zowel warm als koud. Sterker nog, het is iets wat zelfs in toetjes wordt gebruikt. Wat dat betreft doet het een beetje denken aan matcha.
De oorpsprong van de thee wordt gevonden in Japan, in Tokio om precies te zijn. Daar werd het in de jaren 20 ontwikkeld om theerestjes een tweede leven te geven. En door dit te roosteren ontstaat er dus een vernieuwde smaak.
De thee is qua smaak zachter en minder bitter dan andere theesoorten en sommigen zeggen dat de thee helpt bij ontspanning én dat het de spijsvertering verbeterd.
De vraag is uiteraard waar je de thee kunt kopen. Als je de zoekterm invult op Google, krijg je diverse resultaten, zoals bijvoorbeeld Simon Levelt.
Besluit jij dit product te kopen, dan zeggen wij alvast: proost!
Houd ook onze thee-pagina in de gaten voor nog veel meer leuke thee gerelateerde content.