In het Belgische Leuven is AB InBev druk bezig met het
opnieuw uitvinden van de bierwereld. De vraag naar alcoholvrij bier groeit en
dus wordt er geïnnoveerd met een gloednieuwe manier om dit te maken.
Een team van onderzxoekers werkt in het Global Innovation
& Technology Center (GITEC) aan een revolutionaire methode om alcoholvrij
bier te maken. Daarbij wordt gekeken naar den manier om alcoholvrij bier met
een nieuwe, slimme gistsoort te maken.
Tot nu toe werd alcohol uit bier gehaald met vacuümdistillatie.
Deze manier is effectief, maar funest voor het aroma. AB InBev heeft nu
mogelijk een manier gevonden om dat te behouden.
Professionele Bierglazen - (12 Stuks) - 360ml - Bierglas - Bier - Glas - 36cl/0.36L - Pils - Glazen set - Hoogwaardige Kwaliteit - Vaasje - Speciaal Bier - Weizen
De ontdekking komt na jaren onderzoek naar duizenden
gistsoorten. De nieuwe soort fermenteert alleen de glucose en fructose uit het
bier en tast zo de aroma’s niet aan.
Het resultaat mag er zijn: een bier met minder dan 0,5
procent alcohol, zónder verlies van smaak.
Nieuwe alcoholvrije bieren
Dankzij deze slimme methode heeft AB InBev direct een
aantal nieuwe bieren op de kaart gezet: Modelo 0%, Cusqueña 0% en Club Colombia
0% op de markt.
David de Schutter, leider van het onderzoek naar de slimme
gist vertelt dat het een geweldige manier is om aan 0.0 te komen.
‘Met onze slimme gist blijft elk aroma behouden. Zo kunnen
we van elk recept een volwaardige 0.0-variant brouwen.’
- David de Schutter
Alcoholvrij bier blijft in de lift zitten
De vernieuwing van AB InBev komt op een geweldig moment. De
Belgische biermarkt voor alcoholvrij is namelijk met 25% gegroeid en die in
Nederland met 10%. Er komen dan ook steeds meer alcoholvrije bieren uit die door consumenten met open armen ontvangen worden.
Met dit bierrecept waarin de aroma’s bewaard blijven, is AB
InBev opnieuw de concurrentie een stap voor en biedt het de consumenten een
volwaardig alternatief voor een lekker koud biertje.