Steeds meer gasten kiezen voor alcoholvrij en de horeca moet
mee.
ROC Midden-Nederland organiseert daarom een masterclass waarin ondernemers
leren hoe je de juiste NoLow-drank bij het juiste gerecht adviseert.
FAQ
- Wat is NoLow?
Een verzamelnaam voor alcoholvrije en -arme dranken, zoals wijnen,
speciaalbieren, ciders, sparkling tea’s, mixdranken, botanicals en kombucha’s.
- Waarom deze is de NoLow masterclass bedacht?
Het aanbod groeit razendsnel, maar veel horecaondernemers weten nog niet hoe ze
dit goed combineren met gerechten.
- Wat kost de NoLow Masterclass precies?
29,50 euro per deelnemer, met plek voor maximaal 100 deelnemers.
Nieuwe werkelijkheid: van trend naar standaard
Wat ooit begon als een niche voor sporters of mensen die
even geen alcohol wilden, is nu mainstream geworden. Alcoholarm en alcoholvrij
is niet meer weg te denken.
Het aanbod aan NoLow-dranken groeit en gasten verwachten
kwaliteit en beleving. Voor horecaondernemers betekent dat terug de
schoolbanken in. De kennis moet bijgespijkerd worden om zo goed te kunnen adviseren.
Wat is het programma van de NoLow Masterclass?
De masterclass brengt een reeks toppers uit de wereld van
dranken samen:
- Esmee
Langereis (drankjournalist & oprichter What to Drink): haar zoektocht naar écht lekkere alcoholvrije alternatieven.
- Jan
Rutten (Het Proefstation): over hoogwaardige no & low
wijnen.
- Kai
Kanters (Maximus) & Jan-Jasper Mijers (Bier&cO): biersommeliers die uitleggen hoe je alcoholvrij bier brouwt en serveert.
- Marlous
van den Engel (De Proefacademie): laat zien hoe je gasten kunt
verrassen met smaakvolle alternatieven.
Proeven, leren, beleven
Deelnemers van de masterclass NoLow krijgen tijdens de
sessie volop gelegenheid om te proeven, vragen te stellen en praktische tips
mee te nemen naar hun eigen zaak.
Op die manier wordt zelf ervaren wat alcoholarm en -vrij
tegenwoordig inhouden. Alleen zo kunnen gasten straks op de best mogelijke
manier geadviseerd worden.