ROC Midden-Nederland duikt in NoLow: Masterclass voor horeca-professionals

No Alcohol
door Redactie
maandag, 15 september 2025 om 10:03
alcoholvrij bier
Steeds meer gasten kiezen voor alcoholvrij en de horeca moet mee. ROC Midden-Nederland organiseert daarom een masterclass waarin ondernemers leren hoe je de juiste NoLow-drank bij het juiste gerecht adviseert.
FAQ
  • Wat is NoLow?
    Een verzamelnaam voor alcoholvrije en -arme dranken, zoals wijnen, speciaalbieren, ciders, sparkling tea’s, mixdranken, botanicals en kombucha’s.
  • Waarom deze is de NoLow masterclass bedacht?
    Het aanbod groeit razendsnel, maar veel horecaondernemers weten nog niet hoe ze dit goed combineren met gerechten.
  • Wat kost de NoLow Masterclass precies?
    29,50 euro per deelnemer, met plek voor maximaal 100 deelnemers.

Nieuwe werkelijkheid: van trend naar standaard

Wat ooit begon als een niche voor sporters of mensen die even geen alcohol wilden, is nu mainstream geworden. Alcoholarm en alcoholvrij is niet meer weg te denken.
Het aanbod aan NoLow-dranken groeit en gasten verwachten kwaliteit en beleving. Voor horecaondernemers betekent dat terug de schoolbanken in. De kennis moet bijgespijkerd worden om zo goed te kunnen adviseren.

Wat is het programma van de NoLow Masterclass?

De masterclass brengt een reeks toppers uit de wereld van dranken samen:
  • Esmee Langereis (drankjournalist & oprichter What to Drink): haar zoektocht naar écht lekkere alcoholvrije alternatieven.
  • Jan Rutten (Het Proefstation): over hoogwaardige no & low wijnen.
  • Kai Kanters (Maximus) & Jan-Jasper Mijers (Bier&cO): biersommeliers die uitleggen hoe je alcoholvrij bier brouwt en serveert.
  • Marlous van den Engel (De Proefacademie): laat zien hoe je gasten kunt verrassen met smaakvolle alternatieven.

Proeven, leren, beleven

Deelnemers van de masterclass NoLow krijgen tijdens de sessie volop gelegenheid om te proeven, vragen te stellen en praktische tips mee te nemen naar hun eigen zaak.
Op die manier wordt zelf ervaren wat alcoholarm en -vrij tegenwoordig inhouden. Alleen zo kunnen gasten straks op de best mogelijke manier geadviseerd worden.
loading
Populair
Actueel
Laatste reacties

Loading