Goed nieuws voor horeca: Cocktails komen in opmars

Low Alcohol
woensdag, 18 juni 2025 om 7:03
cocktailsjpg
Cocktails lijken een opmars te maken. De dranken zijn de afgelopen jaren steeds vaker zichtbaar op menukaarten. Dit is wat je moet weten over de opmars van cocktails.
Cocktails verschijnen steeds vaker in simpele eetcafés. Steeds meer horecagelegenheden voegen cocktails toe aan de drankenkaarten. Ook de alcoholvrije variant van de dranken, de mocktails, komen steeds vaker op menukaarten te staan.

Prijs speelt een belangrijke rol

Een simpele pils in veel gevallen wel goedkoper dan een cocktail. Maar de prijzen tussen speciaal bier en cocktails zijn in de afgelopen jaren dichter bij elkaar gekomen. Consumenten kiezen daarom steeds vaker voor een cocktail. 
Cocktails bieden namelijk een unieke beleving, met een bijzondere smaak en een mooi uiterlijk. Vooral jongere generaties zijn opzoek naar een bijzondere beleving in een drank. Iets dat een cocktail sneller kan bieden dan andere dranken.

Pre-mixed cocktails zijn erg populair 

Cocktails zijn niet alleen interessant voor jonge consumenten. Ook ondernemers kunnen hier flink op verdienen. Uiteraard kost het maken van een cocktail tijd en ook vakmanschap. Gelukkig bestaan er veel kant en klare cocktails, of zelfs cocktailmachines.
Met cocktailmachines of goede pre-mixed cocktails kunnen er nog steeds kwalitatieve dranken geleverd worden, met een veel lagere werkdruk. Veel horecagelegenheden met een personeelstekort investeren daarom in pre-mixed cocktails.
500 cocktails Image
500 cocktails
EUR12.5
Op voorraad
Koop op bol.

Mocktails worden steeds geliefder

De alcoholvrije variant, ook wel bekend als mocktails, worden ook steeds geliefder. Dit is vooral onder doelgroepen die kiezen voor een bewuste levensstijl. Ook hebben consumenten die minder alcohol willen drinken, veel interesse in mocktails.
Steeds vaker bieden bars en overige horecagelegenheden ook alcoholvrije dranken aan, zoals variaties op cocktails of alcoholvrij bier.

Cocktails met gerechten

Een groeiende trend rondom cocktails is om de dranken aan te laten sluiten bij maaltijden. Voor de cocktails worden er door chefs dan maatlijden uitgezocht, die de smaken van de drank beter benadrukken.
In enkele gevallen worden er zelfs onderdelen van cocktails gemengd met het eten. Zo kan er bijvoorbeeld cocktail schuim gemengd worden in oesters.
Foto: Pexels
Populair
Actueel
Laatste reacties