Je kent het wel: je zit lekker in een café te genieten van een kopje koffie. Een heerlijke latte macchiato in de ochtend is minstens zo fijn als vrolijke vogeltjes die fluiten. Het maakt blij. Wist je dat je zo’n kopje ook eenvoudig zelf kunt maken én met wat extra’s erin?
Op veel plekken in Nederland kun je een kopje latte macchiato krijgen met daar doorheen een extra smaakje. Denk aan het toevoegen van een klein beetje vanille of hazelnoot. De keuze is reuze. Vandaag leggen wij je uit hoe je zoiets zelf kunt maken én met de toevoeging van witte chocolade smaak. Heerlijk.
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
De IJsvogel is een Nederlandse distilleerderij in Arcen, om de hoek van de Kasteeltuinen. Daar wordt door Pieter Verschuren, master distiller, allerlei dranken gemaakt, van whisky en genever tot aan likeuren en in dit geval siropen.
Je hebt dus te maken met een siroop en geen alcohol. Deze siroop kan door de koffie, maar is ook lekker om bij een toetje met ijs te serveren.
Het maken van de koffie is eenvoudig, wat dat betreft kan een kind de was doen.
Nu kun je proeven. Je zal merken dat de koffie net even anders smaakt met de witte chocoladesiroop. Heerlijk.
Er zijn natuurlijk meerdere opties om witte chocoladesiroop op te kop te tikken. Maar het is leuk om dit te doen bij een Nederlandse distilleerderij.
Je kan een flesje van 35 centiliter kopen voor 6,50 euro via de officiële website. Al kun je het ook persoonlijk afhalen bij de distilleerderij zelf, waar je een rondleiding kunt krijgen of op het terras kunt plaatsnemen. De Kasteeltuinen, om de hoek van de distilleerderij, zijn ook de moeite waard.
Dus een leuk idee voor een middagje uit?
Houd onze 0.0 pagina in de gaten.