Sambuca drinker en liefhebber van lekkere drankjes opgelet. Dit zijn drie dingen die je moet weten over de Dunetti Sambuca. Het zoete likeurtje is flexibel en ontzettend smaakvol.
Als je op vakantie bent geweest in Italië, dan heb je misschien al wel eens een glaasje van deze drank gehad. Dunetti Sambuca is namelijk een echte Italiaanse drank. De doorzichtige likeur wordt vervaardigd van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Er is dus geen kleur-, geur- of smaakstof toegevoegd om de Sambuca te maken tot de smaakbom die het is.
Hoe is het dan zo’n smaakvol drankje geworden? Dat geheim ligt in het traditionele recept dat al jaren gebruikt wordt. De Dunetti Sambuca wordt gemaakt met de beste steranijs en verder door een mix van geheime specerijen te gebruiken.
Daarbij wordt altijd de hoge kwaliteitseis in acht genomen, zodat elk glaasje van deze heerlijke drank smaakvol is tot de laatste druppel.
Dunetti Sambuca is een flexibele drank. Natuurlijk is het drankje heerlijk om tussendoor neat of on the rocks te drinken. Met een alcoholpercentage van 40 procent alcohol by volume is dit weliswaar een High Spirit, maar zo proeft het niet.
De smaak van de Sambuca leent zich verder perfect als side bij de koffie. Sterker nog, traditioneel wordt Dunetti in Italië als digestief gedronken na een diner. En dan staat er steevast een espresso naast dit drankje.
En wat denk je van een lekkere cocktail met de Dunetti Sambuca? Door de anijs smaak is het drankje een prima basis voor een lekkere mixdrank. Er zijn dan ook verschillende recepten te vinden met Sambuca erin.
Fun fact: Dunetti Con La Mosa is een eenvoudige cocktail met alleen de Sambuca en drie koffiebonen. Je doet hierbij de Sambuca in een shotglas of een champagneglas en laat er drie koffiebonen in vallen. Vervolgens steek je het drankje in brand en laat het 7 seconden branden. Daarna blus je het drankje en is het na een halve minuut wachten tijd om te smullen.
Wist je dat we een te gekke prijsvraag hebben in verband met Dry January? Check het hier!