De Trois Frères Distillery maakt al jaren
Takamaka Rum op de
Seychellen en heeft besloten uit te gaan breiden. Dat gebeurt alleen anders dan
je zou verwachten. De rummaker heeft namelijk een eigen
kuiperij geopend.
De distilleerderij op het tropische eiland heeft in 2020 al een
grote verbouwing doorgemaakt. Toen zijn nieuwe distilleerkolommen geïnstalleerd
die de capaciteit enorme vergrootten.
In de leer bij een bekende uit de whiskywereld
Met de nieuwe upgrade begint
Takamaka een nieuw avontuur in
de vorm van een eigen kuiperij. Om deze succesvol op te zetten is er hulp aangetrokken
van niemand minder dan Stuart MacPherson. Hij is voormalig houtmeester bij The Macallan
en al jaren actief als kuiper.
MacPherson is ontzettend blij met de samenwerking met
Takamaka
Rum. Hij noemt het een zeldzame kans om deel uit te maken van het
project rondom de nieuwe kuiperij.
‘Hun toewijding aan vakmanschap en passie voor kwaliteit
sluit perfect aan bij mijn eigen waarden, en het is spannend om bij te dragen
aan de creatie van een product dat net zo rijk is aan geschiedenis als aan
smaak.’
- Stuart MacPhersonNieuwe vaardigheden op het eiland
Richard D’Offay, mede-eigenaar van Trois Frères Distillery,
is trots op de samenwerking en de mogelijkheden die hieruit voortkomen. Hij noemt
onder andere ‘stageplaatsen voor vaardigheden die op het eiland nooit bestaan
hebben.’
MacPherson zal meedere malen afreizen naar de Seychellen om
mensen in de leer te nemen. Hij gaat in eerste instantie Takamaka teamleden
opleiden, maar zal daarna studenten van de plaatselijke technische hogeschool
onder zijn vleugels nemen.
Daarmee wordt niet alleen de rummaker beter, maar worden de
vaardigheden van het hele eiland verbreed. Voor Takamaka betekent de eigen
kuiperij dat er meer mogelijkheden zijn op het gebied van zelfredzaamheid en duurzaamheid.
De distilleerderij heeft hiermee namelijk de mogelijkheid om
vaten langer te gebruiken door ze te repareren. Momenteel is het zo dat een
lekkend vat niet meer bruikbaar is. Dit is straks verleden tijd.