Als je op internet zoekt naar een Hot Toddy, krijg je een
hele lijst met recepten voor een warme drank met whisky erin. Het is een prima
remedie tegen verkoudheid. Maar wist je dat er ook een Mezcal Hot Toddy bestaat?
Wij vertellen je hoe je deze maakt.
Als je naar buiten kijkt, is het zonnig en aanlokkelijk om
een ommetje te gaan maken. Maar schone schijn bedriegt. Het is gewoon koud en guur en de winter is nog allesbehalve weg.
Je bent dan ook in no-time verkouden als je niet oppast.
Maar gelukkig zijn daar goede (en lekkere) remedies voor. Neem bijvoorbeeld deze
twist op de klassieke Hot Toddy, de Ginger Mezcal Hot Toddy.
Welke ingrediënten zitten er in een Ginger Mezcal Hot
Toddy?
Het recept voor dit winterse drankje zit vol met ingrediënten
die theeliefhebbers vaak al in huis hebben. Je zou de Ginger Mezcal Hot Toddy
zelfs bijna kunnen omschrijven als een kop gemberthee met een bite.
Om een Ginger Mezcal Hot Toddy te maken hoef je geen expert
te zijn op het gebied van cocktails. Iedereen kan er een maken. Je snijdt een
blokje gember van ongeveer een a twee centimeter en doet dit in het hete water.
Daar doe je vervolgens de honing of agavesiroop bij en het
citroensap. Dit geheel laat je even staan, zodat de gember zijn werk kan doen. Als
laatste doe je de mezcal in het glas, terwijl het water nog goed warm is.
Latijns-Amerika in je glas - hét referentieboek over rum, mezcal, pisco, tequila, cachaça, wijn, singani en veel meer andere Latijns-Amerikaanse drank
Door de stoom die het glas af komt te inhaleren, gaat je
neus weer open. Daarna zorgen de rokerige aroma’s van de mezcal voor een
aromatisch geheel met de gember en de honing of agavensiroop.
Als je honing
hebt gebruikt, zorgt dit tijdens het drinken voor een verzachtend gevoel in de keel, terwijl de
warme drank en de citroen verlichting geven. Het verse citroensap geeft je een vitamine
C-boost.