Maak met Pasen deze Easter Egg Nog cocktail met én zonder alcohol(recept)

Lifestyle
donderdag, 17 april 2025 om 15:00
Egg Nog pasen
Je hebt ongetwijfeld al een hele voorraad paaseitjes, eieren en ingrediënten voor een gezellige Pasen in huis. Waarom doe je dit jaar niet eens gek en zet je een heerlijke paascocktail op tafel? Wij geven je het recept voor een alcoholvrije Easter Egg Nog.
Normaal gesproken is Egg Nog een cocktail waar je cognac, whisky, likeur of rum in doet. Maar voor de visite die met Pasen over de vloer komt, is dat misschien niet zo handig. Daarom hebben we vandaag een recept in twee varianten voor je klaar staan. Op die manier is deze cocktail voor iedereen beschikbaar en dat zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Welke ingrediënten zitten er in de Easter Egg Nog cocktail?

Om deze romige drank te maken heb je zes ingrediënten en bij voorkeur een blender of een mixer nodig. Hieronder zetten we alles op een rij voor Easter Egg Nog voor vier personen:
  • 250 milliliter melk (het liefst volle melk)
  • 150 milliliter slagroom (of kookroom)
  • 2 eieren
  • 3 theelepels vanillesuiker
  • Een vleugje kaneel
  • Een vleugje nootmuskaat
  • Mini marshmallows (garnering)
Smikkelbeer Mini Marshmallows Mallows - 1KG - Grootverpakking Image
Smikkelbeer Mini Marshmallows Mallows - 1KG - Grootverpakking
EUR14.8
Op voorraad
Koop op bol.

Hoe maak je de Easter Egg Nog cocktail?

Doe de melk en de room in een steelpannetje en roer dit rustig door. Verwarm het geheel nu totdat het kookt. Zodra het kookt haal je het van het vuur af om te rusten. Meng intussen de eierdooiers, een klein beetje eiwit en de vanillesuiker in een mixer totdat het een geheel is.
Zeef nu de melk en roer dit door je eierdooier in de blender. Mix het nu totdat het wederom een glad geheel is. Doe als laatste je likeur erbij en roer het rustig nog even door. Na een nachtje rusten in de koeling kunnen de marshmallows erop en is je Easter Egg Nog cocktail klaar om te serveren.

Waar komt Egg Nog vandaan?

Egg Nog is al honderden jaren bekend. Het drankje is naar verluidt in de Middeleeuwen bedacht in Groot Brittannië. Monniken dronken graag warme drank met sherry en vijgen, wat destijds behoorlijk decadent was. De Engelse aristocraten dronken het drankje in de 18e eeuw steeds meer.
Uiteindelijk is het recept in de Verenigde Staten terecht gekomen. Daar werd het razendsnel toen razendsnel geliefd. Tijdens Thanksgiving wordt het bijvoorbeeld vaak gedronken.
In Nederland is Egg Nog vooral bekend als eierpunch en in Nederland en België is er een variant van waarbij alleen de eidooiers gebruikt worden. Dit heet dan Advocaat.
Plaats reactie
Populair
Actueel
Laatste reacties