Beek Spirits draait alweer zeven jaar mee in de drankenindustrie en één van de dingen die Jam Beek maakt is rum. Daarom stellen we vandaag 10 vragen aan Jan Beek die specifiek over deze drank gaan.
Beek Spirits zit gevestigd in Kampen en maakt allerlei mooie dranken, waaronder meerdere likeuren en whisky. Maar wat je misschien niet wist is dat Jan Beek ook rum op de markt heeft gebracht en iets nieuws gaat uitbrengen dit jaar. In dit interview kom je daar meer over te weten.
Sinds wanneer maak je rum?
Sinds het begin. Afgelopen week was dat exact 7 jaar geleden.
Hoezo ben je begonnen met rum maken?
Rum is interessant! Het is een hele mooie veelzijdige drank.
Wat voor soort rum maak je zelf?
Spiced Rum, van een 5 jaar oude rum met alleen maar echte
kruiden en specerijen. De drank wordt gemaakt zonder toevoegingen.
Ik weet dat je voor whisky allerlei Nederlandse merken gebruikt. Hoe
zit dat met je rum?
Ik heb een standaard rum, een blend van 6 verschillende
rums. Deze drank is ongezoet en zonder toevoegingen, kortom een hele pure rum. Daarnaast heb ik een
rum gerijpt op twee whiskyvaten en uiteraard onze onvolprezen Spiced Rum.
Wat is jouw connectie met rum?
Ik vind rum een heel mooi product, mits dit ongezoet is. Er zijn
veel verschillende stijlen en soorten. Het is een veelzijdige drank.
Latijns-Amerika in je glas - hét referentieboek over rum, mezcal, pisco, tequila, cachaça, wijn, singani en veel meer andere Latijns-Amerikaanse drank